reede, 21. detsember 2007

82. The Woodsman (2004)


Režissöör: Nicole Kassell
Osades:
Kevin Bacon, Kyra Sedgwick, Eve jt
IMDB tärne: 7,4/10

Kuigi Kevin Bacon mulle ei meeldi, pole mul midagi selle vastu, et teda endise endise kriminaalina näha.

Bacon mängib Walterit, kes on süüdi mõistetud 12. aastaks laste väärkohtlemise pärast. Sarnaselt sakslaste ex-con'i filmile, keskendub ka "The Woodsman'i" tegevus elule pärast vanglat. Või pigem elu võimalikkusest pärast vanglat. Tänu vanadele tutvustele, leiab Walter endale töökoha. Loomulikult ei puudu ka intriigid. Tööl tutvub endine kurjategija naisterahvaga, kes jääb tema kõrvale isegi siis, kui saab teada, miks Walter vangis istus. Naise käitumist aitab mõista (aga suuremal osal siiski mitte) tema lapsepõlves juhtunu.

Õnnetuseks on Walteri uus elukoht kooli läheduses, ning suutmata kiusatusele vastu panna, jälgib ta lapsi kooli minemas ja sealt tulemas. Peagi saab ta aru, et ta pole ainuke, kes lastel silma peal hoiab. Walter ristib teise mehe, kes ilmselgelt liiga suurt huvi väikeste laste suunas üles näitab, Candy’ks. Ühel hetkel kaobki ümbruskonnast väike tüdruk...

Vanglast tavaellu naasmine on mängitud tõepoolest realistlikult. Ühiskonda taassulandumine pole lihtne.

Ja kuigi see tundub kohatune, tundub mulle, et Walteri suhe lastesse on võrreldav Humbert Humberti kiindumusega Lolitasse. Ning sarnasust võib otsida ka mõlema mehe lapsepõlvest. Siit areneb jällegi üsnagi problemaatiline küsimus – kas lolitalik armastus on siiras või kohutav?

PS! Kevin Bacon ja Kyra Sedgwick on päriselus ka paar.

Minu hinne: 7/10

Kommentaare ei ole: