kolmapäev, 26. detsember 2007

98. Last Days (2005)



Režissöör: Gus Van Sant
Osades: Michael Pitt, Lukas Haas, Scott Patrick Green, Asia Argento ja teised
IMDB tärne: 5,7/10

Gus Van Santi linateose peaosalist mängib Michael Pitt. Poiss on mänginud ka Bertolucci filmis "The Dreamers," mis on üks minu lemmikuid. Michael on selline näitleja, kelle tegemistel tasub silma peal hoida, kuna erinevalt paljudest teistest mängib ta vaid sellistes filmides, mida ta ise vaatama läheks.

"Last Days" ei ole 100%-liselt Kurt Cobaini lugu, kuid ta on ilmselgelt filmi inspiratsiooniks. Michael Pitt mängib Blake'i, üksikut ja sonivat muusikut, kes põgeneb inimeste eest, kes teda otsima tulevad, metsa. Ka sõbrad, kellega Blake koos elab, pöörduvad tema poole vaid siis, kui tema abi tarvis.

IMDB hinnet on lihtne mõista - "Last Days" on eksinud klassikalise reegli vastu, mis nõuab kulminatsiooni. Terve film mõjub sissejuhatusena, puhtalt kulgemisena. Sõnalist teksti on väga vähe, samas karjub see kõik üksinduse järele.

Üllatuslikult tegi filmis kaasa ka minu kauaaegne lemmik Harmony Korine. Velvet Undergroundi "Venus in Furs" sobis valatult. Filmis müügiagenti mänginud mees on päris ehtne müügiagent, kes võttepaigale sattus. Mormoonipoisid olid ka veenvad. Klubisteenis Harmony'ga meenutas Blake South Park'i Kenny't, mis ei olnud ilmselt tahtlik, vaid minu isiklik kiiks.

Oh well,

Minu hinne: 6/10

Kommentaare ei ole: