reede, 21. detsember 2007

85. Little Children (2006)




Režissöör: Todd Field („Eyes Wide Shut”)
Osades: Kate Winslet, Patrick Wilson („Hard Candy”), Jackie Earle Haley ja teised
IMDB tärne: 7,9/10

Filmi „Little Children” tegevuspaigaks on äärelinna New York. Aeg-ajalt sekkub filmi ka jutustaja, mis jättis veelgi enam „Meeleheitel koduperenaiste” mulje. Peategelasi on seekord mitu, nagu ka tegevusliine.

Pereema Sarah (Kate Winslet) veedab oma päevi oma lapsega mänguplatsil. Brad (Wilson), isa, kes on pojaga kodune, mõjub värskendusena perenaiste igapäevasele mänguväljaku-rutiinile. Kuna nii Sarah’l kui ka Brad’il on probleeme oma abikaasadega, leiavad nad üksteist. Kõik tundub üsnagi roosiline, kui Brad pakub oma uuele armastatule võimalust temaga koos põgeneda.

Äärelinna näilist idülli tuleb rikkuma Ronnie, kes istus vanglas kaks aastat lastele siivutute kehaosade eksponeerimise pärast. Mees elab koos oma emaga, ning viimane on ka kindel, et kui Ronnie mõne endavanuse naisterahva leiaks, siis tõenäoliselt ta enam kõlvatuste peale ei mõtlekski. Mees ongi nõus minema pimekohtingule, mis tundub minevat vägagi edukalt, kuid lõppeb jällegi halvasti.

Larry on endine politseinik, kes igatseb oma endist töökohta. Ka tema minevik pole puhas – politseinikuna töötades tulistas ta kogemata ühte teismelist, kes seejärel suri. Kui linna naases Ronnie, otsustas Larry tema kõik, et pahalane lastele halba ei saaks teha. Larry meetmed olid jällegi agressiivsed, ning jällegi saab surma süütu ohver.

Kõik lõppeb üsnagi üllatavalt (ja jätkuvalt mingisugusel desperatehousewives’ilikul moel. Samas ei anna eriti lootust inimestele, kes on oma mustvalgesse ellu vähegi värvi lisanud. Nii et tegelikult üsnagi kristlikult moraalitsev film: ära peta, ning andesta teistele tehtud vead. Seda, mida ma viimases lauses mainisin, tasub võtta magushapus kastmes.

Minu hinne: 7,5/10

Kommentaare ei ole: