reede, 21. detsember 2007

86. Eagle vs Shark (2007)


Režissöör: Taika Cohen
Osades: Loren Horsley, Jemaine Clement ja teised
IMDB tärne: 7,1/10

Esimestel minutitel saab selgeks, et tegu on filmiga, mis kõigile meeldib.

Peategelasteks on kaks meeldiva kiiksuga tegelast. Lily töötab kiirsöögirestoranis, kuni ta sealt „demokraatilikul” moel vallandati. Oma viimasel töönädalal kohtab ta Jarrod’it, kes Lily pettumuseks hoopis tema kaastöötaja vastu huvi tunneb. Jarrod tahab, et see teine tüdruk tema peole tuleks. Lily haarab kaasa oma venna, ning läheb ise kostüümipeole, mis tähtsündmuseks olid videomängud. Üllatuseks osutub Lily väga heaks mängijaks.

Jarrod tunnistab Lilyle, et ta peab oma kodukohta naasma, et oma kunagisele kiusajale kätte maksta (sest Jarrod used to be a nerd). Lily vend ulatab oma abistava käe (ja neljarattalise), ning koos asutaksegi teele. Sihtkohas tutvub Lily Jarrodi veidra perega. Vanade arvete klaarimisega seotud twisti arvasin mina õnnetuseks juba varem ära, aga mitte sellele järgneva uue twisti.

Kuigi sisu pole üllatav, on tegu tõepoolest huvitava ning naljaka komöödiaga. Uus-Meremaa filme eriti ei liigu (ning kuramus, rahakott hakkab nutma, kui midagi sealt neti kaudu tellida). Saundträkil on peamiselt The Phoenix Foundation’i lood. TPF on jällegi üks meeletult hea bänd (album „Pegasus” veel eriti). Filmile on lisatud ka nummisid animeeritud klippe.

Ja Jemaine Clement on mingisugusel irratsionaalsel viisil vägagi võluv. Kui kellelegi "Eagle vs Shark" meeldib, siis palun tsekkige ka „The Flight of the Concords” üle. Ja need laulud, mis nad seriaalis laulavad, on vägagi meeldejäävad. „You’re so beautiful – like a high class prostitute.”

J: Who gave you permission to touch that?
L: No-one. Sorry.
J: How would you like it if I went over to your place... and just started touching everything? Like your books and your oven, or your computer. How about I just started messing around on your computer... and changed all the settings. Changed your bloody desktop picture?

J: Where did you sleep last night?
L: In the bushes.
J: Great. Meanwhile, I'm up all night wondering where the hell you are.
I thought you were dead. You could've left me a note or something. It's easy, " Dear Jarrod, don't wait up all night long. I'll be sleeping in the bushes. Thank you". I didn't get any sleep last night and you know it's my big day. What am I going to tell your brother? "Oh, yeah. Hi, Damon, your sister, Lily... Na... Oh, she went to a party and got killed. Here's a bit of her leg, that's all that's left

Minu hinne: 7,5/10

Kommentaare ei ole: