teisipäev, 11. september 2007

50. Nichts bereuen (2001)




Režissöör: Benjamin Quabeck
Osades: Daniel Brühl ("Good Bye Lenin", "The Edukators", "2 Days in Paris"), Jessica Schwartz ("Perfume") ja teised
IMDB tärne: 7,2/10

Valisin filmi vaatamiseks õige aja (kuigi ideaalsem oleks olnud ilmselt oktoobri algus). Nimelt on filmis tegu just nende noortega, kes on keskkooli lõpetanud ja püüavad sügist mööda saata pidutsedes või tööl käies. Daniel saab esimese töökoha kirikus, kuid see ei tundu talle sugugi huvitav. Parema meelega kukub ta hoopis lehehunnikusse või virutab rehasid kogemata sõiduteele, millel on iseenesest jubedad tagajärjed. Vähemalt tema jaoks - ta unelmate tüdruk tegi nimelt sõidueksamit. Selle tüdruku nimel otsustas Daniel end risti lüüa, aga Luca asemel aitasid ta alla hoopis päästeteenistuse töötajad. Kuna Luca läks mõneks ajaks Ameerikasse, oli Danielil võimalus nn uuesti alata. Uus töökoht vanurite põetajana ja uus silmarõõm. Peagi tuli Luca tagasi ning nähes, et Daniel on kellegi teisega koos, tahtis ta teda tagasi võita. (Kui nüüd aus olla, siis Luca alguses mingit huvi üles ei näidanudki, nii et Danieli ja Luca rollid vahetusid). Edasine toob kaasa probleeme politseiga, töökohaga, sõpradega ja naistega. Hinnata tuleks ka Danieli siirast "Ich bereue nichts-i".

Nagu ma varemgi maininud oled, tunneb saksa filmidega sidet. Käsikaamera kasutamine mõndades kohtades, imeilusad nn detail-stseenid (aknast kukkuv suits nt), kohmakas situatsioonikoomika ja meeletult andekas Daniel Brühl, keda ma ei väsi imetlemast.

Jaaa, das is sehr geil! "Je ne regrette rien", schade, dass kann ich nicht sagen.

Minu hinne: 7/10

3 kommentaari:

Suule ütles ...

Mida 'bereue' tähendab? Midagi viitsima-suutma kanti? Päris tore on, kui võib pakkumistega täiesti mööda panna, aga ikka mitte häbi tunda, sest ma lihtsalt ei pea/saagi seda teada:)
Daniel mängis Danieli? Tavaliselt jäetakse seriaalides titad ja koerad oma nimega, sest nad muidu ei reageeri:P

CM ütles ...

Ei ole viitsima-suutma kanti. See tähendab "kahetsema".

Daniel mängid tõepoolest Danieli. Eile tuli telekast "Stratosfääritüdruk" või midagi sellist ja seal öeldi, et inimesi ei tohi koertega võrrelda :P
Ja ka 2001. aastal oli tal märkimisväärne kogemustepagas olemas, nii et asi polnud ilmselt ka selles, et ta algaja oleks olnud.

Suule ütles ...

Näh, läks ikka väga mööda:P

Ma vaatasin ka "Stratosfääritüdrukut":) Ega ma ei võrrelnudki koeraga teda ju! Ma niisama mainisin seda, üldse mitte vihjena kuidagi Danielile.