kolmapäev, 22. august 2007

28. Esquece Tudo O Que Te Disse (2002)

Allikas: zedfilmes.com
IMDB hinne: 7,1/10
Küla hambaarsti ja algaja illusionisti Messiase (António Capelo) ja tema neurootilise naise Felizbela (Custódia Galego) abielu on kreenis, kuna mõlemad osapooled kannatavad keskeakriisi all. Asjale ei aita kaasa ka nende püromaanlike kalduvustega noor sugulane Bárbara (Amélia Corôa), peretütre mässuline peigmees Pankas (Alexandre Pinto) ega ka põdura tervise, kuid visa hingega vanaisa Tobias (Fernando Taborda).

„Unusta kõik, mis ma sulle öelnud olen“ on noore Portugali režissööri António Ferreira (sünd. 1970) esimene täispikk mängufilm, mis osutus äärmiselt menukaks ka Portugali publiku seas. Karjääri filmimaailmas alustas Ferreira edukalt, 1999. aastal valminud lühifilm „Respirar (Debaixo de Água)“ (Hingamine vee all) sai kriitikute hulgas suure poolehoiu osaliseks ning pälvis hulgaliselt auhindu ka erinevatel festivalidel, osaledes sealhulgas Cannes’i filmifestivali ametlikus programmis./kino.ee

Mulle meeldis mingil imelikul kombel kõige rohkem pereema, keda ei olnud kujutatud just kõige positiivsemalt (aga samas, keda oleks?). 40+ naine, kes salongist salongi uitab, et oma mehe jaoks atraktiivne olla. Ilmselt meeldis mulle see kergelt bitch-olek(iseseisva bitchi), aga teisalt naiselik tahe meeldida. Kergelt oli käsitletud ka mustanahaliste teema, kes on leidnud oma tee Lääne-Euroopasse. Publik puhkes naerma "Ta on Slovakkiast. Ta pole venelane" - "Vahet ju ei ole" koha peal. Riggght. Samas mind kohutavalt häirisid tahmatud või tahtlikud loomakoomika stseenid. Et kui millegi muu üle naerda ei ole, siis pisikene kits ajab kindlasti muhelema ja filmi meelelahutuslik ülesanne on tagatud. Minu puhul ei tööta. Kuigi seekordne kinoskäik oli kohe kindlasti KINOSKÄIK, sest kino sai. Umbes kaheksateistkümnendal minutil otsustasid subtiitrid seisma jääda. Natukene sahmerdamist ja ootamist ning kogu filmi näidati uuesti ning subtiitrid jäid uuesti seisma. Paljud lahkusid, mis tagas meile parema vaatamisruumi. Aitäh! Subtiitriteta olek kestis umbes paar minutit, pärast seda subtiitrid jätkusid. Publik otsustas kergelt plaksutada.

Minu hinne: 6/10

Kommentaare ei ole: