kolmapäev, 23. jaanuar 2008

117. Drugstore Cowboy (1989)




Režissöör: Gus van Sant
Osades: Matt Dillon, Kelly Lynch, James LeGros, Heather Graham ja teised
IMDB tärne: 7,3/10

Film neljasest grupiliikmest, kes on huvitatud pigem sellistest mõnuainetest, mida pakuvad apteegid. Loomulikult ei näe nad vaeva retseptide hankimisega, vaid kasutavad oma kavalust ja teiste rumalust, et narkootikumideni jõuda. Kui tundub minevat tavapärast teed mööda, kuni üks neist üledoosi tõttu sureb. Õnnetuseks juhtub see hotellis, mis peab järgmiseks päevaks olema vaba, sest see on broneeritud politseinike kokkutulekuks. Kõik see paneb Matt Dilloni kehastatud liidri Bobi mõtlema rehabile.
Minu suureks üllatuseks teeb filmis kaasa ka William S. Burroughs, kelle mängitud tegelaskuju on huvitav ja intrigeeriv.
"To begin with, nobody, and I mean nobody can talk a junkie out of usin'. You can talk to them for years, but sooner or later they're gonna get hold of somethin'. Maybe it's not dope, maybe it's booze, maybe it's glue, maybe it's gasoline. Maybe it's a gunshot in the head. But somethin'. Somethin' to release the pressures of their everyday life; like havin' to tie their shoes."

Minu hinne: 8/10

Kommentaare ei ole: