esmaspäev, 4. veebruar 2008

121. Les amants criminels (1999)




Režissöör: François Ozon ("Swimming Pool", "Le temps qui reste" jt)
Osades:
Natacha Régnier, Jérémie Renier ("L'Enfant"), Miki Manojlovic ja teised
IMDB tärne: 6,5/10

Filmis teeb kaasa Jérémie Renier, kes on uus lootustandev prantsuse näitleja. Eesti vaatajatele on mr. Renier tõenäoliselt tuttav filmist "L'Enfant", mida võis selle aasta alguses ETV pealt näha.

Kriminaalse armastajatepaari moodustavad Luc ja Alice. Alice tahab, et Luc tapaks Saidi, kuna viimane olevat seotud tüdruku vägistamisega. Luc käitub eeskujulikult, ja tapab poisi. Paarike sõidab metsa surnukeha matma. Kui nad on sellega hakkama saavad, märkavad Luc ja Alice, et nende jäljed, mille järgi tagasi oskaks minna, on kadunud. Siitmaalt algab ka moodne Hansu ja Grete lugu. Nad ekslevad metsas, kuni leiavad ühe maja. Kui Alice ja Luc majja sisenevad, lukustab majaomanik ukse, ning sulgeb nad keldrisse. Põrandaalusteks kaaslasteks on rotid ja üllatus-üllatus Saidi laip. Salapärane mees kutsub Luci enda juurde sööma, ning väidab, et eelistab "oma poisse" paksude ja rasvastena, "oma tüdrukuid" seevastu kondistena. Kõlab hirmsamalt, kui on.. Ning suur osa tegevust on veel ees.

Ma ei nõustu IMDB keskmise hindega, kuigi filmil on mitu tahku, seega ka erinevaid tõlgendamisvõimalusi. Ozon suudab teha erineva žanriga filme, aga tal on jätkuvalt iseloomulik käekiri, mille järgi tema osalust ära tunda, ja kuramus, kui väga ma midagi sellist hindan.

Minu hinne: 7,5/10

Kommentaare ei ole: